WARMTEPOMPEN

Fossiele brandstoffen zijn niet onuitputtelijk, een keer zijn ze op. Bovendien zorgt de verbranding van aardgas voor uitstoot van schadelijke gassen. Dit is slecht voor het milieu. De oplossing hiervoor is een warmtepomp. Dit apparaat haalt het grootste gedeelte van de warmte voor in uw woning, uit de grond of buitenlucht. Hiervoor gebruikt hij elektrische energie. Met een warmtepomp is het mogelijk om een rendement tot 500% te behalen. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook levert het een besparing op uw energierekening op. Om het maximale rendement te halen is het wel van belang dat de cv-installatie in uw woning bij een warmtepomp past.

Er zijn 3 soorten warmtepompen:

Lucht/lucht warmtepomp.
Dit apparaat brengt warmte of koude uit de buitenlucht over op de lucht binnen. Dit werkt als een airco, hij kan echter ook verwarmen.

Lucht/water warmtepomp.
Dit apparaat brengt warmte uit de buitenlucht over op het water van uw cv-installatie.

Water/water warmtepomp.
Dit apparaat is aangesloten op een bron die diep in de grond zit. Hiermee wordt warmte uit grondwater overgebracht op het water van uw cv-installatie. Met deze warmtepomp kunt u in de zomer ook uw woning koelen. Hiervoor is maar zeer weinig stroom nodig. U koelt dus bijna gratis uw gehele woning.

Wilt u een nieuwe woning gaan bouwen?

Dan is een warmtepomp iets voor u! Het is de milieuvriendelijkste manier van verwarmen. Koelen krijgt u er (bijna) gratis bij. Bovendien geeft het een aanzienlijke besparing op de EPC. En last but not least: het is voordeliger voor uw portemonnee!

Nefit hybride-systeem

Ook in bestaande woningen zijn er mogelijkheden om een warmtepomp te plaatsen. Bijvoorbeeld een hybride-systeem van Nefit Voor dit systeem is geen dure bronboring nodig. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht en voorziet daarmee in het grootste gedeelte van de warmtebehoefte. Voor de pieken blijft de cv-ketel in gebruik. Zo heeft u een systeem wat zich binnen een overzichtelijke termijn terugverdient. Voor een advies op maat kunt u contact met ons opnemen!

 

ISDE subsidie

Let op: tijdelijke subsidieregeling!

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Wilt u weten of u hier ook van kunt profiteren, klik dan op de link, of vraag ons een vrijblijvend advies. www.rvo.nl